Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blir så beklämd av ett par i min närhet som inte inser att deras relation är ett jobb de har


Kärleken - ett matbord

Hur svårt kan det vara förstå
att man skadar sin käresta djupt
om man blott ser sin egen horisont
och egentligen inte tillsammans gå

att delad börda halverad är
kan vara bra att ha i sitt minne
man har ett ansvar gentemot varann
att stå på samma sida som den man har kär

Hatkärlek är ett mystiskt ord
som i grunden bottnar i omognad
man tager lusten men vägrar nöden
kärlek är inget färdigdukat bord

Varje par måste själva se till
att duka med det som ska vara
såväl lena ostar och milda örter
som starka kryddor och sill i dill





Fri vers av britt-marie VIP
Läst 238 gånger
Publicerad 2006-10-19 09:57



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Ja visst är det så !
I lust o nöd heter det ju. Visst är det svårt i nödens stund, men belöningen kommer när lustens tid infinner sig.
Fint o klokt diktat.
2006-10-19
  > Nästa text
< Föregående

britt-marie
britt-marie VIP