Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här är en av mina favoritdikter som jag skrivit. En låt gav mig inspirationen till den.


Tankeställare.

Liv eller död det kan tyckas som ett enkelt val.
Men ej för alla, och då tänker jag.
Vare sig vi är guds skapelser, en smutsig varelse,
Det goda livet är blott en uppenbarelse.
Så om liv eller död, det kan tyckas som ett enkelt val.
Men vad är egentligen enkelt idag?
Det är dumt, korkat att vara självdestruktiv,
Ni tjatar om att man är egoistisk om man tar sitt liv.
Varför ge med om samhället trycker ner,
Alla ser dig, dom bara ler, nersparkad och ingen bryr sig mer.
Änglar är klassade som människoart, ingen är speciell.
Livet som vi lever är idealt.
Vi kämpar om allt, allting är en duell
Och det är något som ni själva valt.




Fri vers av Electra von Spindelben
Läst 306 gånger
Publicerad 2006-10-25 22:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Electra von Spindelben
Electra von Spindelben