Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På grundspråket skall poesin förevigt hvara kvar..


I båten

I svarta sammetsblusen
Och ljusa hatten
Han båten ror från stranden
I djupblått insjövatten

Med bruna toppar säfven
Åt land sig vänder;
I junisolens hetta
Sig badda gröna stränder

Han ser på hennes ögon
Där tyst hon sitter
På hvitblå toft; hon följer
Hans årtags pärleglitter

Han gläds åt ögonhåren,
Som skugga kinden;
Den fått en dämpad rodnad
Af lätta varma vinden

Och halsens mjuka böjning
Är sällsamt fager;
Kring smärt gesalt sig gjuter
en glans av sommardager

Hans tankar gå och komma,
Hvarann de jaga:
Hvem är hon dock? Och hvarför
Ej vet han hennes saga

Hon känner, hur af blickar
Hon öfverstrålats -
Nu bär det bort till holmen,
Där snart hon af skall målas.


Av: A U Bååth, en stor skald.




Fri vers av dikternas_miia
Läst 517 gånger
Publicerad 2006-10-26 19:22



Bookmark and Share


  kajsa t
helt underbart språk. ditt sett att behandla språket på är beundransvärt! riktigt bra.
2006-12-19
  > Nästa text
< Föregående

dikternas_miia