Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En (otrevlig) upptäckt i kön på ICA

stå i kön på ICA
jag ser lönnfeta kvinnor
med noppiga kläder
grådassiga hår
och intetsägande blickar

jag undrar i mitt stilla sinne
hur ni orkar

stå där med vagnarna fyllda med fiskpinnar
falukorv
och fläskfile till lördag

har ni inga drömmar kvar
har ni inte ork att gå till frisören
fräscha till er
sätt lite mascara på ögonfransarna
sträck på ryggen
vägra fiskpinnar

jag flyttar blicken ner mot golvet

jag ser mina egna fötter

har fortfarande bootsen och sporrarna på sen jag red i morse
det ligger lite lera kvar där jag har stått i kön och trampat
jag har skitiga jeans
en noppig fleece tröja

jag fingrar i mitt hår
det är risigt och sprött
minns plötsligt hur jag såg ut i spegeln i morse

glåmig och trött

hjälp
jag är en av dom

jag tittar med förskräckelse ner i min kundvagn
fiskpinnar, falukorv, fläskfile

men hur kan det stämma

jag har ju drömmar kvar
jag vill mer än bara detta

jag gör revolt och ställer min vagn där i kön
och bara går

der får bli pizza idag

i morgon ska jag handla
efter ett besök hos frisören
i rena kläder
framför allt med mascara

då kan jag handla fiskpinnar
med gott samvete

för då är jag inte en av dom




Fri vers av Fideli
Läst 502 gånger
Publicerad 2006-10-28 10:32



Bookmark and Share


  Skimmer
Haha! :) den här var lite rolig faktiskt!
Bra!
2006-11-14

    Vildrosen
Blev först lite sur över attityden men sedan övergick det till ett stort leende, Skitbra!
2006-10-28

    Camillaa
haha, denna text fick mig att lee: )
tac föratt jag fick läsa!
/ C *
2006-10-28

  Lisa
Fantastisk text! Blir full i skratt när jag läser den, men samtidigt lite ledsen över att det är så det är. Att vi alltför ofta är så trötta och glåmiga, fastän vi absolut inte vill. Och att vi skäms över det. Ändå håller jag med dig; fram för lite mer glamour! Det kan vara oväntat roligt! Vi skall inte underskatta effekten av lite mascara, eller kanske ett vackert silkepapper runt senaste klädinköpet. Och fiskpinnar kan funka perfekt. Man kan piffa till dem med ett glamouröst örtkryddat potatismos med en liten kvist på toppen. Eller varför inte någon sorts thailändsk wok? Eller så steker vi dem bara rakt upp och ner, och låter dem, och oss själva, vara som vi är.
2006-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Fideli
Fideli