Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Underbara snö!


Hjärtan kan aldrig bottenfrysa


Och så öppnar sig himlen

och förundrade ögon ser upp
mot alla de fallande stjärnorna
som sakta lägger sitt mjuka täcke
över röda näsor och spruckna läppar,
över vardagens stress och förlorade drömmar

Allt läggs på is för ett tag

Stilla danar snön, och människors tvivel likaså
Upp stiger istället hoppet, i takt med ångorna
från skrattande munnar

Sjungna toner hörs

Är det från snötäckta änglar i skyn
eller fallna snöänglar på marken?

Isande far vindarna omkring
och tonar röda läppar blå

men värmen strålar inombords




Fri vers av frozen_yoghurt
Läst 634 gånger
Publicerad 2006-11-01 22:22



Bookmark and Share


  sorgsen
Och så öppnar sig himlen
och ner i farstun dimper lite fryst yogurt
UNDERBART!
*slevar i sig*
2006-11-07

  Micael Axelsson
Mycket vacker text, som så väl lyckas föra oss framåt, mot kärnan... värmen som strålar inifrån. Kan känna de små flingorna som vilande läggs mot mina läppar när jag blundande, tittar uppåt... ljuvliga ljuvliga känsla av snö.
2006-11-06

  Henrik Nilsson
Mycket fin text.... varm och innerlig....
2006-11-01
  > Nästa text
< Föregående

frozen_yoghurt
frozen_yoghurt