Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om att släppa och låta gå... även om det kan vara nog så svårt.


Flyktvägar

jag sträcker mig efter andras
händer
andra att röra mig
(flyktvägar)
att beröra mig

Jag försöker bända loss
mitt hjärta med kofot
men superlim av envishet
och rädsla gör allt
så mycket svårare

att släppa greppet
och våga erkänna
det paradoxala
i att förlora
något man aldrig haft




Fri vers av katastrofromantiker
Läst 1144 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2006-11-06 10:46



Bookmark and Share


  Anna*
En text som berör och stör för det är precis så det är =0) Applåder
2010-08-17

    Herr Ångest
Bra.. uttrycker något smo många nån gång känt.. men alla haft svårt att uttrycka i ord.
2010-08-16

  To
Skyst skrivet.
2008-06-17

  Lindah
Det var slutet som ryckte tag i mig så pass hårt
att hjärtat värkte till... det är så naket, så ärligt
och så smärtsamt sant just för att vi alla känner
igen det. Även om vi inte orkar med den insikten
ibland... livet gör ont när det går framåt fortare
än vi tror att vi är redo för.

Det enda lilla fundering jag har är ifall parentesen
i det sista stycket behövs, \"att släppa (greppet)\"...
parentesen känns spontant lite överflödig, orden
skulle lyftas fram minst lika tydligt utan den tror jag.

Alternativt att parentesen står kvar men att just det
ordet flyttas till en egen rad!

Sådär, nu återstår bara att buga med handen mot
själen för en dikt som fick känslorna att vakna.
Tack!
2007-04-19

  Marreb
Skickligt formulerat. Gillar speciellt slutet, stycke ett kanske inte ens behövs.. men det var bara en spontan reflektion. Snyggt i alla fall.
2007-04-18

  stefan.g
Fantastiskt bra skriven!
2007-03-23

  Lady_A
Riktigt bra! Det finns ett skönt flyt i raderna, de blir korta, precisa, punchlines liksom... Så mycket som man orkar säga på ett andetag när allt är sådär! Ska genast läsa mer av dig! P.S jag gillar ditt namn himla mkt oxo, tur det för det var det som lockade hit mig
2007-01-18

    Camillaa
Kan verkligen relatera till din text!

/ C
2007-01-08

  Martina_T
Det kan vara ruggigt svårt att släppa taget - - men ibland är det det enda rätta! Jättefin text!

//Martina
2006-11-06

  Fenomena
Härligt att få läsa något utav dig igen! riktigt bra skrivet också för den delen. keep up the good work!
2006-11-06
  > Nästa text
< Föregående

katastrofromantiker
katastrofromantiker