Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del tre av tolv i diktsviten - Magnus Kramsnö och Sirenens röst.


Sirenen talar


Kom till mig
Hör på mig
Lyssna jag vet vem som är vek
Vem som lever i ondska och svek
Jag vet medicinen du skall leverera
Nej nej nej
Hatar dig
Jag lyssnar inte på dina ord
Jag lyssnar inte på prat om mord
Jag vill inte våld för att kurera

Kom till mig
Hör på mig
Låna ut ditt öra ett slag
Så ska vi göra nåt bra idag
Någon i samhället måste parera
Nej nej nej
Glöm din grej
Jag vill bara göra henne väl
Jag vill inte ta en själ
Jag vill aldrig nånsin döda mera

Kom till mig
Hör på mig
Kvinnan där borta är bara ett djur
En skamfläck på nordens vackra natur
Ett otyg som någon ska likvidera
Nej nej nej
Ej okej
Jag tror på kärlek tro och hopp
Men tappar sakta bort min kropp
Jag förlorar förmågan till att regera

Kom till mig
Hör på mig
Oavsett hur du ser och tror
Så är det så att ondskan gror
Mord på mord jag staplar flera
Nej nej nej
Nej nej neeeeeej!




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 221 gånger
Publicerad 2006-11-07 22:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun