Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tolfte och sista delen i diktsviten - Magnus Kramsnö och Sirenens röst. Am, Am, Am; C; G, Am, Am, C, G, F, C, F, C, G, G


Jag säger adjö

Jag säger adjö till plåga
Jag säger adjö till plikt
Jag vet nu vilken fråga
Som hör till mitt svar av vikt
Jag säger farväl
Inte en träl
Nu är jag lika fri som min sikt

Jag säger adjö till vänskap
Jag säger adjö till tvång
Jag som har varit ett redskap
Jag sjunger min egen sång
Jag går till ljus
Från satans hus
Jag ser ett slut på färd så lång

Jag säger adjö till alla
Min vilja är långt härifrån
Jag lämnar kamrar kalla
Jag säger adjö till hån
Jag kliver ut
Mina steg är slut
Nu förfaller mitt samvetes lån




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 364 gånger
Publicerad 2006-11-08 20:48



Bookmark and Share


  Agnes
Min första tanke var att de här textsnuttarna kanske skulle kunna gå att sjunga?!! Som gamla skillingtryck ungefär... balladform. HAr du tonsatt någon av dina texter nån gång?
2006-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun