...eller "att angöra en ankomst"" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...eller "att angöra en ankomst"


Arriva


ibland
tar vi våra avsked i hand och går
lämnar och försvinner

runt hörnen
möts vi av det kollektiva som tar oss
till Lyckorna som ofta väntar

ensamma
är vi för det mesta i vår sorg
och i vår glädje ligger subjektet på mage
när vi virvlar runt i lagomsåsens bränsletanke

vi sprattlar
kämpar och kvider
men våra försök till justeringar
målkorrigeringar
lämnar oss mycket övrigt
att önska om

viskositet
är ett mått på bland annat tröghet
intelligens är något annat
som kan begränsa våra möjligheter
till lycka

ibland
konfronterar vi våra nyfunna biljetter
kliver på
och när våra utsikter blir immiga
stiger vi av
och återlämnar tomheten
för någon annan att fylla

allt medan våra glada chaufförer ler
åt upprepade önskningar om
slutstationer

destinationer
som får dem att köra i allt vidare cirklar






Fri vers av alfa VIP
Läst 384 gånger
Publicerad 2006-11-09 11:49



Bookmark and Share


  sol
följer andlöst resan
möter sanning på sanning
- vill skapa små stigar av bara fötter ur asfalsshård motorväg

ur dina ord
2006-11-11

  *Camilla*
Den var vackert skriven :)
2006-11-10

  johan sandén
Någon sa att intelligenta människor oftare än andra har svårt att hitta "lyckan", för de trode att livet lite automagiskt skulle ge mer variation än vad det gjorde.
Jag är inte säker på att jag tror på den. Man kan vara lycklig, men det är man väll lite jämt och ständigt...och nog är det väll så man vill ha det. Att gå omkring i eufori mer än några minter-timmar eller någon dag måste bli skitjobbigt. Det gäller att gilla grå och brunt och känna igen dem som fina färger. Själv gillar jag grönt.
2006-11-09

  Lilla My* VIP
Fin text...tycker om...o viskositet är mått på
bland annat tröghet*roligt**
2006-11-09

    Syrak
Poetiskt, underbar.
2006-11-09
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén