Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den mörka vintertid nu kommer


Mörkret sprang bakut, ja, vem är skyldig säg?

Att vintern knäckte mig

Som grenar under vinden

Som flög in över linden

I trädsymfoni om dig

Mörkret sprang bakut, ja, vem är skyldig säg? 

Mörkret har min själ, och glädjen borta är

Trots att jag letat här än där

Hittar jag den ej nånstans

I isande älv jag hör en dans

Där Näcken den i famnen bär

Mörkret har min själ, trots att jag letat här än där

 

Mörkret har min själ, men snart är ljuset åter

För det är så glädje låter

När solen kysser den frusna jorden

När kind smekes av de vackra orden

Mörkret har min själ, men snart är ljuset åter!

 




Fri vers av M. Novkovic
Läst 241 gånger
Publicerad 2006-11-14 21:52



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
gillar den här omskrivningen
på den kända sommarpsalmen
och visst är det något visst
med mörkret också
jag tror att du får tända ljuset
inom dig lite oftare bara
när mörkret faller på
låt det brinna
/åsa
2006-11-15
  > Nästa text
< Föregående

M. Novkovic
M. Novkovic