Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fårklipparvals

En fårklipparvals eller ingenting alls.
Blod, svett och rop.
Glattnött trägolv som har oljats blankt av ullfett och slitna mockasiner.
Mot väggarna ekar förvirrade bräk som blandas med surret från maskinerna och klipparnas förbannande eller lugnande röster.
Över alltsammans en doft av något tidlöst.
Mättad djurlukt och mänsklig svett och något som man bara kan förnimma.. Ogripbart.

Duns - Djuret fälls i golvet och mockasinerna hasar runt, runt.
Maskinerna sjunger rytmiskt och snabbt, ullen faller snällt åt sidan.
Djur – människa… I denna dynamiska dans.

Duns - Ryggen värker och ullfettet har gnuggats in överallt.
Mellan mina knän håller jag djuret som värmer, lever, kämpar.
Gungar rytmiskt till ohörbar musik.

Det är så vackert med de sårbara, nyklippta lammen.
I en nyss uppochnervänd värld finner de plötsligt den absoluta lyckan i åsynen av en annan renrakad artfrände och skuttar glatt och sorglöst rakt in i glömskan.
Vi är som får på alla sätt utom de fördelaktiga.
Något av det vackraste jag sett:
En underskön dalgång fylld med 700 vita, nyklippta lamm.
I mitten ett svart, ett enda.
Ovetandes.




Fri vers av Pirate Grace
Läst 429 gånger
Publicerad 2006-11-17 15:31



Bookmark and Share


  DaDakK
tack för den upplevelsen!
Du fångade min tanke och tog den med på ett äventyr.
2007-05-06

    pladask
och sen hade jag tänkt skriva något om ditt språk också, du har en massa härliga ord som låter skönt.
2006-12-22

    pladask
oj, det förvånar mig att ingen skrivit något om dett lilla mästerverk tidigare. men jag känner äran av att vara först. jag blev verkligen invallad i en speciell stämning av den här texten, som handlar om något så ovanligt som fårklippning. en helt ny värld. och du beskriver det så vackert! jag kan inte riktigt förstå det nu i efterhand, men du fick mig verkligen att vilja gå ut och klippa får :)
2006-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Pirate Grace
Pirate Grace