Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att) fly, flyr, flydde... Åt helvete med allihop!

Ett ensamt vinglas står på bordet
och ångesten är existentiell.
Är det jag? På vad beror det?
Att jag är så jävla ensam här ikväll…

Hur kan man känna sig så mol allena
i det land där man är född och har ett hem?
Där modersmålets toner klingar rena
Men man har svårt att åter dansa efter dem.

I den röda resväskan ligger hon och kurar
Och bidar tiden an tills det blir vår.
Med väskan i sin hand skall hon då dansa över murar
och skaka vinterdoft och Svea band ut ur sitt hår.




Fri vers av Pirate Grace
Läst 612 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-17 15:34



Bookmark and Share


  Anna Nickolausson
En mycket fin dikt kan själv leva mig in i den man känner känslan ner i tårna.
2007-03-30

    ej medlem längre
Det var en mycket fin text!
Den fick mig att känna igen mig
på flera sätt. . .
2006-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Pirate Grace
Pirate Grace