Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en plus en blir inte alltid minus eller två. Cred till Ms Lovecraft för idén att göra september svart.


September/Film Noir



svart och vitt

längs raka linjer
och vägar
där regnet nästan faller
vertikalt
genom djupa skuggor
och sneda kameravinklar
om thrillertankar
under min hud
rör det sig tyst
likt film utan ljud


:september

sliter av min trasiga hud
ständigt vit och bleknar bort
alla märken och slag
från hjärtat och jag
faller under isen
blå
som vatten
flyter aldrig upp
och på andra sidan
är det alltid
är det alltid vår

tid

och du sa
att det är jag som är vapnet
och det luktar våld
ja, jag vill vara farlig ikväll
och ja, jag är farlig ikväll
för dig
och för mig
jag vill vara Jack
med flaskan och kniven
kyssen
mot dina läppar
smaken av blod
och doften av
vinden i ditt hår och
reflektionen i ögonvrån


:november

jag låser in alla vapen nu
men det spelar ingen roll
pennan skär djupt
likt svärdet i mig
för jag mitt eget krig
mot mig själv
outtröttlig
tills vinsten
till slut blir din
och min

förlust

allting blinkar så snabbt
förbi
och utanför
faller nästan regnet
längs vita linjer och svarta vägar
på din hud


:december

jag fryser nu som du
som jag
varje dag
är igår
som går förbi
men allting
står ändå
så jävla still
fryser fast

som ett svar






Fri vers av Johannes
Läst 721 gånger
Publicerad 2006-11-22 18:59



Bookmark and Share


    Tamsyn
Perfekt.
2006-11-25

    Tuva Lisa**
Braa! :D:D
2006-11-22

  Ms Lovecraft
Yess! Avslaget, avskalat, kyligt och längtan efter någonting som är varmare... som skulle göra texten i färg. A Kodak moment, herr Johannes!
2006-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Johannes
Johannes