Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ledighetsansökan

 

Ångest på heltid, övertid och helger.
Tänk om jag kunde ta ledigt en dag!
Då skulle jag gå med min dotter på badhuset.
Hon vill så gärna att jag ska se
att hon kan hoppa från trampolinen.

 

Sen skulle jag kanske ta en lång promenad,
på min lediga dag. Ett besök hos frisören
vore också bra. Och jag skulle passa på att gå in
i en klädaffär. Tänk, att prova i provhytt!
Men mest skulle jag strosa omkring

 

Det gör ont att drömma,
och det här är en riktigt grym dikt
jag önskar att jag aldrig skrivit.




Fri vers av Sara Boström
Läst 403 gånger
Publicerad 2006-11-26 20:56



Bookmark and Share


  Rosmarin
Ja, som utbränd så känner jag igen mig oerhört mycket i den här dikten. Precis så var det ju, när jag mådde sämre - längtan att kunna ta semester från sjukdomen en enda dag, bra göra vavliga saker. Sånt förstår inte dom som inte varit med om det här.
2007-08-18

  lodjuret/seglare VIP
+
2006-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Sara Boström
Sara Boström