Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du håller om mig utanför tidens ramar

passionerade ögon

mörka ögon

brunnar där stjärnljuset drunknat

andetagen är heta mot min kalla kind

trottoaren beströdd med skärvor av glas

som skurit in i mitt hjärta

skönhet skör som mitt psyke

ett felsteg och allt upplöses i nordanvindens gap

världen böljar surrealistisk runt oss

omfamningen dras ut genom seklen

och jag förstår att tiden är relativ

knopparna på lövträden vissnar

faller till marken samtidigt som den första snön

du håller mig tillbaka

den frusna perrongen ekar öde

och det jag nyss kände under mina händer

var bara ett minne från igår




Fri vers av Jess81
Läst 317 gånger
Publicerad 2006-11-27 23:16



Bookmark and Share


  Dilsewat
Hotfullt vackert!

"ett felsteg och allt upplöses i nordanvindens gap"
2006-11-29

    ej medlem längre
Mycket vackra metaforer, nyanserande bra
2006-11-28

  The Stargazer
Åh, det här var ju nästan en magisk läsupplevelse. Du tar en verkligen med "utanför tidens ramar" i dina vackera och målande formuleringar. Vilken underbar dikt!
2006-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Jess81