Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

undrar jag


varför ska november vara så ruggigt tråkig
skulle behöva en solsemester
men jag är bunden

var dag bara rinner förbi
mörker och vatten
asfalt

snart är det december
glitter och fönsterskyltning
då ska lampor tändas med hopp

sen kommer hysterin och julklappsjakt
pepparkakor och alkoholfri glögg
hinner någon njuta av pyntet

hoppas barnen finner magin
men den kanske tomten kommer med
det är kanske är det som allting handlar om

nyåret ska fyllas med löften och raketer
finns det snö då ska jag göra kristallgubbar
snöhästar ljuslyktor borgar och långa pulkbackar

så ska man då vänta på våren
adventsstakarnas sladdar dras ur
och allt blir förstås som i november igen

fast längre




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 353 gånger
Publicerad 2006-11-29 10:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP