Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråt inte mer lilla kattunge

Gråt inte mer lilla kattunge
Mamma är borta i buren
Hon kommer snart tillbaka
Matt och trött
Det kommer att gå bra
Mamma kommer att fortsätta som förr
De kommer att pumpa in gift och medicin i henne
De kommer att sätta henne i bur
Men gråt inte lilla kattunge
Samma sak kommer hända dig
Och dina ungar
Och deras ungar


Gråt inte, mamma är här
Hon dör nog snart
Då tar du hennes ställe
Och när du dör
Kommer de att slänga dig i en kontainer

Gråt inte mer lilla kattunge
Du är ett försöksdjur och dina tårar innehåller många gifter




Fri vers av Islandir
Läst 731 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-11-30 19:10



Bookmark and Share


  TheThinLine
Den bästa tröst jag hört. Väldigt upplyftande för dem stackaren att få höra.
2007-06-09

  annso.fie
Mycket snyggt skrivet! En satirisk dikt som säger allt. Jag fattar inte att det finns de som har så lite hjärta i sig att de kan plåga försvarslösa djur! Fy *piiip* för djurförsök! Åhh, lilla söta stackars kissekattunge ='(
2006-12-07

  Ulf Popeno
Jag funderade mycket på det idag. Vem säger att nutiden är rätt?
Kommer framtida generationer döma oss som odjur?
http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_14209403.asp

2006-12-07

    rosentagg
den va jätte bra (den me). snacka om att man blir rörd.
2006-12-07

  Sofia i hatstaden
Gud den här dikten stärkte mig ännu mer att dela ut "stoppa-djurförsök"-foldrar i brevlådor!

Det bästa var de sista raderna,
"gråt inte mer,lilla kattunge
Du är ett försöksdjur och dina tårar är fulla med gifter."
Tillsammans är vi starka! kram/s.R
2006-12-03

    Sorgsvart
Dessa ord fick mig att gråta. Bravo!
2006-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Islandir
Islandir