Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(till Olof, 1986)


Osynlig fiende

Sedan ryssen brände
byggde vi i sten.
När havet stod öppet
skyddade vi kusten.

Men ingenting hjälpte
när ett radioaktivt regn
döpte vår hembygd i gift
vid brasorna en sista april

Då var du redan död
men vi undrade vad du hade sagt,
om smittan som kom från öster
strax efter att du dog
av ett skott
som kom från ingenstans.




Fri vers av Sara Boström
Läst 463 gånger
Publicerad 2004-12-25 15:12



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En mycket fin och personlig fundering kring fiender, synliga som osynliga, och kring döden.
2005-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Sara Boström
Sara Boström