Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

öppna den dörr där träets ådring löper åt öster

 

bryt mig i bitar du glömda tidsålder

som tassar på tå kring vinterisarnas skärande skalv

ty dig till mig då allt annat brister

och låt dina silverfjällade ögon möta

nätter fyllda av söta rosenäpplen och apelsindoftande träd

du har flytt från hårda sängar där

kalla läppar bevarat din ungdom till ingen nytta

tre sköra knackningar på min dörr

skapad av en mördad ek

leder till den värme där hjärtats strängar

fäster vid handflator och fingertoppar

den du älskar får makt

över dina andetag och ditt osäkra öde

vilar nu i Eviga händer

 




Fri vers av Jess81
Läst 467 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-03 23:05



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Underbar, inspirerad, och passionerad dikt. Strålande läsning.
2006-12-07

    Strawberrygirl
Ojoj, vilka ord du fogar ihop till något helt underbart.
Sagt det förr säger det igen...du kan inte bara konsten att måla med pensel utan även med ord.
2006-12-04

  Dilsewat
Detta är bara att älska,
tre sköra knackningar på min dörr
skapad av en mördad ek
2006-12-04

  Annika Gustafsson
älskar den den blir en favorit
2006-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Jess81