Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Stamkrig


Whiskeyindränkta stringtrosor
Hänger på tvättlinor av taggtråd

Kopparslagare från Irland
Vomerar ut sitt öppna hat

Trasdockor av papier-maché
Flämtar något ohörbart om tandtråd

Och antecknar på baksidan av frimärket
Allt som är tydligt och klart

Lika snusförnuftigt som TV:ns debattörer
Viskar från sitt hörnrum

En pillermånglare med fyra ögon
Och tänder av rutten fisk

Och den ende som hör alla språkets nyanser
Är låghalt svagsint och dövstum

Lyckligt ovetande om den förtrollade
Skogens avverknings klara risk

För tomtarna har sedan länge svalt skäggen
Och i tigande samförstånd slipat ett sågblad

Så att faunerna från Lichtenstein skall kunna
Se savstigningens stilla slut

För bara den som själv styrt rymdfärjan bort bort
Bort från en småstad

Och sett Floridas östkust försvinna i dimman
Från en vodkaindränkt klut

Kan känna smaken av säden där den
Destilleras ner till en härdsmälta

Som kastar sig gång på gång
Mot en vägg av stadigt stoppat tyg

Så lägg ditt trötta huvud till rätta
Under landsfaderns hemliga rotvälta

Och be till folkoptimismens oförtröttliga fanbärare
Att ingen sågar av stammen i smyg




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 265 gånger
Publicerad 2006-12-10 13:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun