Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När man planterar en människa sker ett mirakel

 

Som Gaia har hon alltid blandat mull med magi,
växter med varelser
Hon vet att inget lämnar planeten


Nu växer ett motstånd i hennes salar
och hon förvånas fortfarande över mänskligheten
som gräver ned, märker ut, sveper in
Så många kroppar Så helt övertygade
om att de är på väg någon annanstans
Oftast uppåt Vidare I tron att Jorden är en hållplats


När man planterar en människa
växer gräs
Det borde räcka,
som mirakel betraktat




Fri vers av Sara Boström
Läst 642 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-11 20:55



Bookmark and Share


  jasminflowa
vackert och så sant.
2007-08-31

    Bodil Sandberg
Den här dikten är verkligen mycket mycket vacker!
2007-05-02

  molly crayons
'När man planterar en människa
växer gräs.
Det borde räcka,
som mirakel betraktat.'

snyggt, snyggt
2007-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Sara Boström
Sara Boström