Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite bla kanske.


Stockholm


Jag färdas mot
färgkoordinaterna
men min
startpunkt
är grå och
Stockholm ligger svart
under attack
av december
& regn
under denna asfalt
under denna asfalt
är färgen rosa
mot din kind
mot min
faller dropparna och
faller
faller som tårar
faller som knivar
faller från allt
från oss
som aldrig blev

blåa
röda
gröna
tankebanor
genom tunnlar
och över spår

blev vi inte
viktlösa
bara
betydelselösa
& färglösa
tankar
och ord
faller
faller som tårar
faller som knivar
faller från allt
från mig
som aldrig blev

vita
svarta
gråa
blödande vapen
genom huden
och över sår

blev jag bara
ingenting
och bara allt
under denna asfalt
och allt
under december
& regn
faller

och slutar aldrig falla

som jag





för dig.




Fri vers av Johannes
Läst 561 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-12-15 18:41



Bookmark and Share


    Janniqa
Göör bra...högt tempo med upprep, bra med själva fokuset på stockholms tunnelbana men med andra undertexter. Gillarstarkt!
2006-12-16

  Матрёшa
ååh, så fin. Speciellt de avslutande orden..=)
2006-12-16

  Ms Lovecraft
Jag gillar opretentiösa och inbakade rim, som
"Stockholm ligger svart/
under attack"
Och december och regn är en härlig realtidsanknytning.
2006-12-15

  jeremy
fan, det här är skitbra.
riktigt jävla bra.

att inte jag skrev den först. klart man blir irriterad.

"Stockholm ligger svart
under attack
av december
& regn
under denna asfalt
under denna asfalt
är färgen rosa
mot din kind
mot min
faller dropparna och
faller
faller som tårar
faller som knivar
faller från allt"

mästerligt. enda ordet som känns nödvändigt här.
2006-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Johannes
Johannes