Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En äkta Brandon Bays


Resan

Kroppsminnen hemsöker kända kvarter.
Parkerar kring ryggslutet
och startar tidsmaskinen.
Reser både inåt och bakåt,
svänger höger vid korsbenet och stannar.
Jag kliver förvånat in i ditt välbekanta rum.
Vad gör jag här?
Spelar scenen
fram och tillbaka
tills jag hittar slutet.
Jag hade glömt morgonen.
När du vaknade.
Jag gjorde inget motstånd.
Jag var inte ens där.
Såg på.
På tryggt avstånd från kroppen.
Nu lägger jag känslorna till minnet.
Faller igenom. Följer hela rörelsen.
Runt.
Sliter förlåtelsen ur kroppen.
En skärva av en fjäder
i min hand.
Den största smärtan,
som kommer av att inte känna.




Fri vers av Sara Boström
Läst 512 gånger
Publicerad 2005-01-01 20:08



Bookmark and Share


    Tigerflickan
Bra text, första meningen gör mig nyfiken och får mig att vilja läsa vidare. Gillar ditt behärskade språk. Om jag skulle ändrat på något i dikten så är det att på vissa ställen blir meningarna lite väl korthuggna. För mig blir det lite ryckigt. Du har skrivit på ett ställe:

"Jag hade glömt morgonen.
När du vaknade."

Jag hade önskat att du istället satt kommatecken efter "morgonen", börjat på ny rad med liten bokstav på "när". Då hade jag nog upplevt ännu mera flyt i texten, men det är ju bara min personliga åsikt förstås!
2005-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Sara Boström
Sara Boström