Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och om man ändå kunde göra om sin barndom


naken sitter jag på badrummsgolvet
och försöker badda såren med desivon
men det tjänar ingenting till
de är djupare än så
och om vi ändå var två

så hade det varit lite lättare
det hade gjort lite mindre ont
och jag hade inte behövt bära
den allt tyngre ryggsäcken alldels ensam
jag blir allt mer tveksam

över om livet verkligen är så vackert
underbart och befriande
som du med dina ögon ser det
varför ser inte jag detsamma
varför är jag inte mer lik min mamma

som levde med glädjen sprudlande under sina ungdomsår
men jag är inte alls som hon
självförtroende växer inte på träd
och jag kan inte göra om min barndom
börja om från början och va alldels tom

nej jag lever här och nu
och om det ändå fanns fler som du
så skulle nog livet vara lite enklare
och jag skulle nog gå med lite rakare rygg
om jag ändå vore stolt och trygg




Fri vers av Elie
Läst 360 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-13 18:36



Bookmark and Share


  Freeman
Det smärtar att läsa din dikt.....den känns så djupt om man själv har suttit där på badrumsgolvet, om man själv undrat varför...varför blev jag jag och inte du istället? Den är så vacker men smärtsam... --<-<<@
2006-12-14

    Panta rei
Mycket starkt och självutlämnade - känner igen mig själv i känslan, i önskan...
2006-12-14

  Nina Hedlund
Oj jag ryser! Vad starkt och gripande! Jag känner med dig...
2006-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Elie