Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom och värm mig - Stilla frid

Julen nalkas i oktober ren
Pressas långsamt in i märg och ben
Obetrodd persons tidsmässigt felaktigt fastställda födelse
Firas med mental förödelse
Kom och värm mig - Stilla frid
Juletid

Tanterna slåss i butiken
Barnen dreglar med blick så sniken
Moder blid och huld
Belägger dig glatt med skuld
Grisarna mördas i rader
Jultomteparader

Nu är glädjens tid för kapitalet
Ännu större nu efter valet
Medborgare, handla som sig bör
Shoppa tills du dör!
Kom och värm mig - Sluta hyckla...
Julelycka!!




Fri vers av Pirate Grace
Läst 544 gånger
Publicerad 2006-12-14 18:26



Bookmark and Share


    Elin Sundström
Fantastiskt bra dikt om denna hysteriska juletid. Du lyckas få fram det mesta av vår tids julefrid med ett väldigt härligt språk. Tack för din klarsynhet!
2007-01-14

  harmoonia
Vad bra skrivet om den hysteriska julen.

Kom och värm mig - Stilla frid
Juletid
Jag instämmer=)
2006-12-20

    JJ VIP
En bra summering av julens köphysteri. Mvh. JJ.
2006-12-14

    Camillaa
Väldigt poetiskt
och bra :)
/ C
2006-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Pirate Grace
Pirate Grace