Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan tummen och pekfingret


Du böjer din ryggrad
skriver långa ord i nysnö

när du vänt dig om och gått
plockar jag dem ett och ett mellan tummen och pekfingret
(just så som det var även innan snön föll)
och låter dem sakta falla mot botten av innerfickan
(såsom vi föll, när inga staket längre fanns som höll emot)

kanske finner jag dem åter
en midvinterdag då solen står i zenit
och läser dem högt för sparvarna
som spatserar utmed isflakens förädiska kanter
(som ett återspeglat minnet av vår isdans mellan hägg och syren)




Fri vers av _Mian_
Läst 381 gånger
Publicerad 2006-12-14 19:05



Bookmark and Share


  noname_realmind
Himla snyggt ordat!!
2006-12-16

  Lars Granlöf
Klart att du finner dem där då...
2006-12-15

  Eddy Norest
Som vanligt läser jag gång på gång, njuter och myser. Dina dikter gör med min själ samma sak som min naprapat gör med min kropp: återuppliva.
2006-12-15
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_