Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en mättad stund

Av saknad och förvirring är jag drabbad
en mättad stund av innebörder fylld
så hastigt rycktes bort av tiden grabbad
i minnet står den ännu som förgylld

helt nyss ett ögonblick som levde, skälvde
i darrning som ett asplöv för en bris
och tiden var en bro som högt sig välvde
uppå vars spann vårt spår låg som bevis

i tid var stunden angiven precis
beträffande effekten i mitt sinne
dock tedde den sig ogripbar och hal

och vattnet under höll sig fritt från is
så länge detta ögonblick var inne
förstod jag konsekvensen av mitt val?




Bunden vers (Sonett) av Anders P VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-15 15:51



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Fin rytm och bra rimflätning. Sonettens innebörd manar till eftertanke och kräver lite grand av läsaren...
2008-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP