Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtat mitt


Lika lång som natt i juletid
Lika ren som spädbarns stilla frid
Lika ärlig helig flärdfritt fri
Som fjärils fladder flykt av bi
Står min känsla högt i själen här
Hjärtat mitt dig håller kär

Lika stor som havens våta vidd
Lika stark som varje frösådd spridd
Lika aktad eggad fruktat het
Som flamman från en rymdraket
Är min vilda lust att ha dig när
Hjärtat mitt dig håller kär

Lika hög som dogmers ideal
Lika skön som slottets spegelsal
Lika fin och flortunn fagert skir
Som vördat vacker vävd Kashmir
Är min vetskap om vart än det bär
Hjärtat mitt dig håller kär




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 312 gånger
Publicerad 2006-12-16 12:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun