Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Murbräckan


Han gick med snarad strupe
och venerna fyllda av blysulesånger
genom nedbrända ödekvarter

med imprenerad själ och svarta ärr
fastsydda med dubbla stygn
på den vindtäta jackans krage
som en skyddande sköld mot hyenornas bett

men även återvändsgränder med de tjockaste murslut
har sprickor,
som ingen karta visar
en smal led UT

en nyskapad livmoder,
en andra chans
till pånyttfödelse
för den som vågar lägga några uns
glimmande hopp i motsatsernas vågskål
och sedan,
av den svindande svindlande rädslan
sy en fallskärm att kasta över murkanten.







Fri vers av _Mian_
Läst 349 gånger
Publicerad 2005-01-03 19:56



Bookmark and Share


  enkel
kommentar från jan.2005:
Oh yes...
... löftesrik, klurigt... men mer problematisk för män än för föregående kritiker??? I vilket fall: mycket tänkvärt!

idag: häftigt, bilderna och rytmen, men sviktar i slutversen...
2006-10-17

  _Mian_
Menar inte att en ny fysisk livmoder skall skapas , utan som en metafor för att utvinna något ur mörkret, att gå vidare utan bitterheten som ett livsok....att ge sig själv en ny chans...typ ungefär. *S*
2005-01-03
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_