Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bubblare; moving on up


du skall veta
att det är hejdlöst roligt
att se en man diska
i bara mässingen

och alla glas
som går i kras

sugs upp
av det stora svarta
som snart slukar
oss alla

jo, jag kan ge dig
sanningen
om du bjuder mig på
en flaska rött och
skjuter en skål med jordnötter
över bardisken
i min riktning, du kan
skjuta
från höften, det är
ingen fara, jag har

duckat
sedan jag märkte
att ryggar är
böjbara

(förutom hos de
ryggradslösa)

jo, jag är en
profet av rang,
jag dikterar
villkor
för en annan
verklighet
lever
livet på låtsas
vardagsbestyr i rosa skimmer, jag sänker
volymen på radion
för att kunna höra
min egen röst


sjunger om
hur hejdlöst roligt det är
att se en man diska
i bara mässingen

och när jag tömt
flaskan
och när du tömt
det du kom för att lätta
och vi båda glömt
vad det var jag skulle berätta
kan jag visa dig

hur man gör
badskum
av diskmedel, det är
nästan samma sak bara

mindre bubblor









Fri vers av Tiny
Läst 410 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-17 00:58



Bookmark and Share


  jeremy
"och när du tömt
det du kom för att lätta
och vi båda glömt
vad det var jag skulle berätta"

oh jösses, jag baxnar.
liter mer och lite till.


som alltid.
2006-12-17

  Lola
Jag har ingen aning om profeten i dig, men att du är en poet av rang är odiskutabelt.
Hahahaha! Titeln, bejb! Det tar sig, goddammit! Den är skitkul, juh.
Känner behov av att citera favoritstycket:

'och när jag tömt
flaskan
och när du tömt
det du kom för att lätta
och vi båda glömt
vad det var jag skulle berätta
kan jag visa dig'


Lovely.
2006-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Tiny