Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sång till Lola


Du du,
LalaLola
vi fastnar i samma nät

Vi svär samma ramsor,
trots att allt har sagts
förut

När klockan stannat
drar vi den tillbaka
Vår tid är på måfå,
utan egentligt samband
med
minuter

En gång i världen
sjöng vi,
en gång i världen

och den tår som rann
LalaLola
vi skakar samma galler

Det finns tillfällen
då avstånd
bara är ett annat ord
för
hur jävla mycket vill du det här egentligen
men vi känner
verklig innebörd av
sociospatiala sådana

För du,
LalaLola
vi talar samma språk
Vi sparkar samma sten
hela vägen hem

men jag
skulle aldrig andas en bokstav
som antyder
att jag vet vem du är,
även om ödmjukhet
inte skall förväxlas med
omöjlighet

LalaLola
i LovelyLand
en företeelse snarare än
person,
en händelse snarare än
människa,

först då
greppbar




Fri vers av Tiny
Läst 871 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-31 07:38



Bookmark and Share


  Lola
Förresten; du är ett geni.
Jag vill ha dig hemma hos mig.
2007-02-03

  Lola
Mon dieu...
Jag är hedrad, ärad och numer även odödlig.
Detta är en förstummande träffsäker dikt och jag är så glad att ha fastnat i samma nät som du. Att vara mer händelse än människa... det är ju gudomligt, vilket du också är, vackra varelse.

Vår tid är på måfå,
utan egentligt samband
med
minuter

...för vad är väl tid om inte historian som fyller den? Ett år eller tio, en månad eller en halv minut - fortfarande relativiteter.
...och du, Tiny the Great, jag vill jävligt mycket. Avstånd kan vara fyllda av närhet, som du vet.
Tack!
2007-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Tiny