Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Öde


Öde
Ligger ängar
        Där barnen sprang och lekte
Brända
Ligger sängar
        Där solen blommor smekte
Den röde
Slickar såren
       Längst in i grottans gångar
Till ända
Mörka åren
       När nu ljuset blicken fångar

Öde
Utan ände
       Det är själ på själ som vandrar
Hjältar
Kungar sände
       I sin död ej kungen klandrar
Ett flöde
Utav trälar
       Som styr stegen stolt mot lågan
De ältar
Tyst i själar
       För sig själva ständigt frågan

Öde
Har vi alla
       Ett som där står skrivet
Sakta
Skall vi falla
       Ner mot slutpunkten för livet
Den döde
Han får sova
        Vilken lyx att där få drömma
Men akta
Denna gåva
       För vem vet vad slutpunkt gömma




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 262 gånger
Publicerad 2006-12-18 18:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun