Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pensionsdags??

Ett människoliv är blott gödsel,
i kapitalets cyniska växthus.

Utnyttjad och nedtrampad,
dämpas ångesten med ett rus.

Ett rus som gagnar direktören,
som bryter ner lusten till kamp.

Till slut ligger spillrorna utslitna,
skyfflas ihop mot avgrundens ramp.




Fri vers av Berra Bäver
Läst 396 gånger
Publicerad 2006-12-19 06:36



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Vilken mörk världsbild du förmedlar. Hoppas du har fel! Men som dikt är det bra.
2006-12-19

  Rosen VIP
Första två raderna klockrena!!
Man får väl dock hoppas att när pensionen närmar sig, denna känsla du så bra beskriver, ej infinner sig
2006-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Berra Bäver
Berra Bäver