Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

& hon går varje gång jag tittar ner

jag är inte rädd för mörker
jag är rädd för tystnaden
hon lämnar efter sig
när hon går
& mörkret blev min vän
den dagen

han har vidrört alla mina lakan
& hans ögon
läppar
hud mot golv
han har vidrört alla mina känslor
& partiklar av tårar som
försökt tränga in långt under huden
& han som försökte tränga in
i mig

det är som när man ser
någon man vill prata med
som bara går vidare
& man tänker
att fan vad jag är
ensam egentligen

eller när man ser någon
man var kär i somras
som aldrig sett en
i röken av pipan
& i ögonen efter
trappan

då vänder han sig om
& ser när man fixar till
håret
med pannan fäst
på hans ögon
& man tänker
att fan vad jag är
ensam egentligen

jag kände en gång
en betongplatta tryckt
mot mina ben
ångest ångest
och totalt jävla
förtryck

husen i mörker
som aldrig skrämde
mig innan
stegen trängde sig på
in i mig
stegen trängde in i mig
hårt
våldsamt

...& fan vad jag är ensam egentligen

(men ni blundar för mig)





Fri vers av Morning Glory
Läst 631 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-19 22:07



Bookmark and Share


    Juni
mycket bra. tack för att jag fick läsa den här
2006-12-29

    mystikrytmik
jag har inte ens ord. du är bra

fruktansvärt bra







tack
2006-12-20

  Jinzan
Hur sjutton kan du? Jag fattar bara inte hur bra man kan bli...
2006-12-20

  edvin medvind
"husen i mörker
som aldrig skrämde
mig innan
stegen trängde sig på
in i mig
stegen trängde in i mig
hårt
våldsamt"

Just upprepningen där det blir så oerhört kraftfullt.
Genom hela dikten är det nåt obehag som suger tag i en, det känns lite som att lyssna på en the Knife-låt att läsa den här (och det är ett väldigt gott omdöme).

Lite tveksam till om du borde ha med (EGENTLIGEN) i slutet... jag vet inte. Det är lite motsägelsefullt att det står inom parentes och med stora bokstäver...
Också måste jag bara fråga, ska det vara "& och mörkret blev min vän" i första stycket? Jag tycker det är snyggt med &-tecken i dikter men det blir jävligt konstigt att blanda.
2006-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Morning Glory