Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömnlös återkomsten

ont i magen,
snart börjar barnprogrammen
slumrande ekande över de bleknande
puttrande maskin under dämpade
synthar och dimma vid fönsterkarmen
kan inte sova,
kan inte somna
tystnaden tjuter som katter i snön
stereon höjer de mumlande vännerna
nu har hororna somnat i likadana kläder,
nu har dansarna slutat plåga oss
hägrande måndag med fryser och bedjar
"gå hem och skriv en dikt om det"
slutat skriva,
slutat hoppas
vi drömmer åt olika håll,
vi ser ångesten som ying & yang
tidningen har slutat komma nu,
drömmarna om uppbrott har
ringt på dörren igen
visa mig visa mig 20 år
slå mig slå mig på de
buskiga två
stannar vid mitten,
kommer upp som ett missfall
sluta ta piller,
skrapas om en månad
ljug om mig skäms över mig
knyt mina skor.




Fri vers av Morning Glory
Läst 452 gånger
Publicerad 2008-10-12 05:40



Bookmark and Share


    Nymphette
Du fattar inte hur jag har längtat tills du började skriva igen! Fantastiskt avslut, jag vet hur svårt det är att ta sig ur skrivkramp. Dessutom har pojkvänner någon konstig förmåga att göra oss glada, vilket tar bort all kreativitet eftersom vi behöver vara förbannade för att skriva. Underbart att ha dig tillbaka! Hör av dig så får vi fika snart :)
2008-10-30

  edvin medvind
Kul att du är tillbaka.

Jag gillar mycket i den här dikten, men kanske särskilt slutet:

"ljug om mig skäms över mig
knyt mina skor."

Det är bra.
2008-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Morning Glory