Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En besynnerlig dag

Viljan att överträffa mina pretentioner
överensstämmer med hatet som slog mig i magen
Jag spelar poker med träden som om
vinden vore vänligheten
och skogen universum

Vi kan väl skrika ikapp bakom ryggen på henne,
skala av hennes ord från kroppsspråk
Allt handlade om att handla innan
det var för sent för måltiderna att smältas
Kilon av självförakt trycker mot benen,
växer med tiden
Hatbrott hatbrott, befria mig från undermålighet

Hennes fingrar berättade sanningen om temperatur,
hennes ögon var döda och anda tung
Ansvarslöshet är min enda filosofi,
mina ord bygger på minnen av vårkänslor
Böcker om levnadsvillkor brinner bra på månen,
mitt hjärta brinner under dina händer
Mitt hjärta förtvinar när avståndet till ditt hem
blir skrämmande och avskyvärt

Alnarna skrattar åt dig,
dina drömmar dröms om och om igen
Som om du vore annorlunda,
som om han vore räddningen
Mina kategorier vittnar om romantikens
återtåg, naiva likt barnsben
Frankrike imploderar i tankevärlden,
du dör imorgon

Du dör imorgon.




Fri vers av Morning Glory
Läst 528 gånger
Publicerad 2007-10-15 17:49



Bookmark and Share


    Nymphette
så jävla fucking bra johanna
2007-10-17

  edvin medvind
Det är svårt att ta in allting känner jag... en tornado av känslor och jag vet inte om jag förstår allt (eller om jag ska förstå allt).
Den är på något sätt märkligt samlad och självreflekterande samtidigt som det finns en desperat ton. Men jag gillar det. Och det är den väldigt snygga formuleringar, som:

\"Allt handlade om att handla innan
det var för sent för måltiderna att smältas
Kilon av självförakt trycker mot benen,
växer med tiden
Hatbrott hatbrott, befria mig från undermålighet\"
2007-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Morning Glory