Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För du har ju din egen vilja och ditt eget liv så länge du går på led

Någon på andra sidan gatan
Brukar ropa till mig att jag är fri
Du är fri, du är fri!

Jag brukar alltid svara henne med
Samma ironiska röst som
Jag alltid brukar ha
När jag ska prata om livet
Javisst lilla tant, javisst är vi fria!

Fast min själ såldes på
En marknad i stan igår
Och fast ditt hjärta
Är trampat på om och om igen
Ja absolut, visst är vi fria
Och ser du att vi fortfarande
Kan gå själva?

Ja, jag ser att vi fortfarande kan gå
Och jag vet vad du tror
För så länge du tror på
Rätt sak
Så länge du säger
Rätt sak
Så länge du gör som
Alla andra
Javisst lilla du, visst är du fri!

Du är perfekt i en perfekt värld
Demokratin och yttrandefriheten
Lever och lär av sina misstag
Dag ut och dag in

Men dom som inte är som du
Lilla vännen
Tänk nu innan du talar
Är jag lika fri som du är?




Fri vers av hymerito
Läst 575 gånger
Publicerad 2006-12-21 20:06



Bookmark and Share


    Oprofessionell
rysningar.
2006-12-22
  > Nästa text
< Föregående

hymerito