Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En mindre novell om stilla jul och otrolig kärlek


I en vals av blommor (en underbar saga)

 

 

Tillsammans, den röda sidenklänningen fladdrade svajade stilla runt hennes fötter. Musiken från grammofonen höjdes, nötknäpparen, waltz of the flowers av Mozart ljöd mellan deras flygande rörelser, julen var här och hon var sluten i den, tillsammans. Vinet och alla de röda blombuketter runt dem doftade i ljuvlighet runt deras kroppar där de flög likt i magi över golvet. Rosetten i hennes hår satt lätt knuten i hennes lockiga gyllene svall, hans mörka hår hade han fått rymt från sitt manligt vackra ansikte, bakåtstruket och hon log, de log tillsammans mot varandra, och hon slöt sina ögon och följde hans steg, lät musikens alla underbara toner leva sig in i hennes hjärta, tillsammans.

 

Och han nickade artigt mot sin svärmoder tillsammans med hans fader borta vid eldstaden och han slöt ögonen, såg för sitt inre hur glöden från elden virvlade runt i snirklande rörelser, dansade med dem.

 

Alldeles ensamma dansande, flöt de likt över en tunn glasklar yta av glittrande is från balsalens alla sidor som om ingen annan än de fanns där, och alla såg på och log, aldrig hade julen varit så magisk och aldrig hade en kärlek varit så stor som deras.




Prosa (Novell) av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 180 gånger
Publicerad 2006-12-22 03:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*