Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
RIKEDOM KAN MAN RELATERA PÅ MÅNGA OLIKA VIS. JAG ÄR AV DEN ÖVERTYGELSEN ATT MAN KAN INTE KÖPA SIG RIK.


JAG ÄR INTE FATTIG UTAN JAG ÄR PÅ KÄRLEK RIK

Jag är inte fattig utan jag är på kärlek rik




Vem har sagt att just du ska ha en molnfri himmel så blå
Skulle några vara utvalda då måste detta vara mycket få
Kan någon med silversked i hand förstå en annan människas nöd
Den fattiges nåd finna bara i honom själv, en själslig glöd

Kan någon vara mer än den andra på vår jord
Är det inte så att gärningar räknas inte några futtiga ord
Vi har ju inte samma förutsättningar att ta oss ända dit
Men jag är inte fattig utan jag är på kärlek rik

Varför ser man ner på människor som sliter för det dagliga livet
Ett statustänkande, ser vad jag har, tänk hur har det blivit
Lika barn leka bäst heter det ju och detta är ingen utopi
Utan de andra är ju inte på samma nivå, som vi

När alla blir till stoft där finns det en rättvisa
Det behövs inga pengar, där är vi alla som en fattig Lisa
Kan man då se fram emot denna rättvisa och livets dom
Jag tror det kvittar om man är rik eller fattig, saknaden blir ändå
så ofantligt tom


Mr G




Fri vers av Mr G
Läst 258 gånger
Publicerad 2006-12-26 11:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G