Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
TYVÄRR ÄR DET SÅ ATT MODER JORD GRÅTER


UNDER STJÄRNORNA

UNDER STJÄRNORNA





Under stjärnorna så myllrar det av människor på vår jord
Hur många ska vi bli, ja faktiskt saknar man ibland ord
Kan vi mätta alla dessa och få dem att på framtiden riktigt tror
Alla vet att svaret är nej, det beror faktiskt på vart man bor

Skulle vi inte ha samma förutsättningar att kunna försörja oss riktigt
Är inte detta en fråga som är och förblir mycket viktigt
Med den hast vi konsumerar kommer jordens förnödenheter att sugas ut
Så människosläktet sjunger på sista versen, snart är det definitivt slut

Har vi någon fundering på vad kommande generationer ska leva på
Borde vi inte handskas bättre med de resurser vi har och de är inte få
Genom krig och politik har vi gjort vår Moder jord till ett gråtande klot
Vad har då den lilla människan att egentligen sätta emot

Är detta en domedagsprofetia, nej bara en reflektion hur det är
Man vill ju att sina barn ska uppleva det som jag en gång höll kär
En blomstrande jord med en underbar luft och ett vatten så klart
Men tyvärr har det gått i stöp det är faktiskt helt uppenbart



Mr G







Fri vers av Mr G
Läst 226 gånger
Publicerad 2006-12-26 12:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G