Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
AVSKED PÅ OLIKA STT KAN VARA TRAUMATISKA


AVSKEDET

AVSKEDET.



Kan man med ett ord beskriva sorgen och riktigt detta förstå
När hjärtat går i bitar och när man försöker intala sig själv
att det här måste gå
Att det är naturens gång att vi lever och att vi dör
Men ingen kan påstå att det känns naturligt när allt upphör

Man påpekar ofta för sig själv att detta kunde man inte göra
något åt
Varför skulle just jag få denna ångest mellan skratt och gråt
Sorgearbetet är och förbli en tung börda för varje generation
Ingen önskar att just jag få spela denna sorgliga och vemodiga ton

Ändå vet man att det var många ljusa och fina stunder i livet
Alltid finns känslan av att varför fick jag inte det sagt eller något skrivet
Men visst kan väl kärleken träda fram utan några ord
En tysthet kan också vara en kärleksförklaring på denna
talrika jord

Avskedet är en svår sak att bemästra när någon kär går bort
Man hoppas innerligen att man ska mötas däruppe inom kort
Räkneverket står nu på noll och ett annat liv ser dagen ljus
Visst är det ett under hur man än ser det i slott, koja och i
våra hus

Mr G







Fri vers av Mr G
Läst 258 gånger
Publicerad 2006-12-26 14:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G