Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
INTOLERANSEN ETT AV VÅRA VÄRSTA EGENSKAPER


VI ÖKNENS SANDKORN

VI ÖKNENS SANDKORN.


Ett litet ljus kan tränga bort en värld av mörker på denna jord
Det man tror på borde man leva efter inte förvrängda ord
Man tar till det yttersta för att nå fram till sin piedestal
Men inte är det mer vackrare där utan många mer kval

Intoleransen har en förmåga att tränga igenom vårt skyddade skal
Men har vi inte alla ett ansvar inte bara några utskrivna tal
Man barrikadera sig och tänker att ingen ska hit kunna komma
Det tar ingen skillnad på vanliga eller de s.k. Fromma

Ett stoft av hat och avund förmörkar den sol vi gemensamt har fått
Det lilla fröet borde väl ha växt till sig i kärlek det man har sått
Kan någon säga att just jag har rätt att göra vad jag vill mot andras liv
Vad tar det vägen det som bara kanske började med ett litet kiv

En gemensam plattform för tolerans och frihet under ansvar i en
demokrati
Men tyvärr är det nog befogat med att säga att detta är en utopi
Vad finns kvar av resterna när hatets maskiner får verka överallt
Vi öknens sandkorn blir måltavlor av vad några kalla för “livets salt”


Mr G







Fri vers av Mr G
Läst 275 gånger
Publicerad 2006-12-26 16:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G