Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

poooff

det började med en enkel punktering

pooooffff
luften gled ur
och svävade mot molnen

själv stod jag kvar
strandad
vid vägskälet

framför mig
framtiden

bakom mig
gårdagens buttra mutter

nedanför mina skor
dammig grusväg
ovanför mitt huvud
en molning himmel
och ett evig vimmel
av flugor
bin
pollen
och solstrålar i den vimsigaste harmonin

någon stannade vid min sida
flinade glatt
som om livet som sådant
var ett spelande spratt


irriterat började jag gå
lämmnade dåren kvar
att se på
medan mina ben
bar mig iväg
mor framtiden
utan en blick mot igår
mina öron döva
mot muttrande klagomål

en sten i min sko
jag stannade till
tittade ner på dammet
stod så en stund still

men lite får man nog lida
kanske till och med kvida
när man framtiden går till mötes


det började med en vanlig punktering
pooofff

osynlg luft svävade mot molnen
själv stod jag strandad i nuet
i nuet
i nuet
nu...

men snart möter jag framtiden
och tro mig
trots motgångar och grus
trots vindens hetsiga brus
trots mutter från igår
trots skavande sår

jag ska le
jag ska le
jag ska le

och famna
min morgondag


en enkel punktering

 


 




Fri vers av Xena
Läst 510 gånger
Publicerad 2006-12-28 14:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Xena