Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
VISST HAR VI MYCJT ATT GLÄDJAS ÖVER


GLÄD DIG DU MÄNNISKA

GLÄD DIG DU MÄNNISKA.





Man förundras ibland över denna årstid som skänker oss så mycket
Ljus och värme och gemenskap och man borde läsa det gudomliga stycket
Den inbringar oss en tacksamhet att just jag får ströva på jorden
Min egen bok om livet hoppas man bli klar dessa sista betydelsefulla orden

En generositet som översköljer allt annat och glädjen står högt i tak
Det är stora bestyr med julklappar och annat inte minst detta julbak
Man tänder sina ljus och skickar ett kort som får representerar allt gott
Att man önskar att allt kunde vara så för alla, både i stort och smått

Klockornas klang ljuder ut sin hyllning till dennas stora och ljusa fest
Den man mest ska hylla är ju vår egen Herre som sitter som en ärad gäst
Psalmisten har komponerat våra kära sånger som klingar så toner rika
Så när man sjunger kommer vi alla tillsammans och är då mycket lika

Vi föds med smärta och har en framtidstro att nu är det fred i alla länder
Man borde naturligtvis vara lite allvarsam och böja sitt huvud och knäppa sina händer
För snart är det vardag igen då kommer alla kraven och alla dessa val
Så gläd dig du människa med du kan, för visst är gärningar bättre än långa och fina tal

Mr G





Fri vers av Mr G
Läst 230 gånger
Publicerad 2006-12-28 17:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G