Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ETT LITET ORD SOM BETYDER MYCKET


FÖRLÅT

FÖRLÅT



Förlåt är ett ord som vi använder för lite och för sällan
Men det skulle många gånger få klinga ut i bjällran
Ett litet ord som betyder så mycket och är ett lätt ord
Tänk vad skillnad ett förlåt är, på denna vår enda jord

Att vara stolt och tro att det var inte mitt fel det var ditt
Man behöver bara gå halva vägen och säga det som är mitt
När man har sagt det känner man att det gjorde så gott
Detta är lika, om man ta till det i både stort och smått

Ett ord som har blivit undangömt för länge, borde man tala ut
Att vara ödmjuk och bjuda lite på sig själv, blir ett vackert slut
Så det förlåtande ordet, klingar ömt i den andres öra och hjärta
Nu behöver man inte gå omkring, med envishetens stora gråsvärta

Lär ut detta i ung ålder och låt det få bli till en stor gröda
Så det förökar sig i generationer utan någon som helst möda
Att säga förlåt och har ett ärligt uppsåt ta det som en vana
Detta borde man alla ta till, uti livets berg och dalbana



Mr G




Fri vers av Mr G
Läst 171 gånger
Publicerad 2006-12-29 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G