Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
STOLTHETEN KAN FÖRDÄRVA MYCKET


STOLTHET

STOLTHET.


Hur stolt ska man vara så stolt att man inte finner någon ro
Det kvittar vilken som har rätt eller fel jag håller på mitt ska
du tro
Man viker inte en tum varför ska jag göra det, det är ju inte jag
som ont sår
Ingen tvivel om det jag ger mig aldrig hur det än går

Det finns ingen chans att det kan vara på något annat sätt
Även om man innerst inne kanske vet så nu blir det inte lätt
Då kommer försvaret in även om man hade fel uppsåtet var hans
En sak är då säker man känner igen det här lite till mans

Det går dagar år men man blir kvar i sin tro att detta var sant
Om det hände när man var yngre så kan det ligga kvar tills man
är farbror eller tant
Man kan tycka att någon kunde bryta detta men stoltheten är så
djupt förankrad i oss alla
Den ligger kvar även om man går bort och alla är helt kalla.

Kunde man inte ta sig själv i kragen och gå till mötes med sina
antagonister
Detta genomsyrar alla det kvittar om du är lekman eller minister
Vad hade man för att hela livet går omkring och sörja
Nej, tar ett steg framåt låt stoltheten begravas det är aldrig för sent
att börja


Mr G









Fri vers av Mr G
Läst 213 gånger
Publicerad 2006-12-29 21:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G