Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
VI MÄNNISKOR BEHÖVER OCKSÅ EN ANDLIG SPIS


MAN LEVER INTE ENDAST AV BRÖD

MAN LEVER INTE ENDAST AV BRÖD



Man lever inte endast av bröd utan måste ha någon andlig spis
Vad människan letar efter är varför jag är på sätt och vis
Den existentiella frågan är mycket uppenbar och poppar fram
Jag vet att ordstävet säger man bör inte dra alla över en kam

Man blir efter traditionen matad med olika sorters rätter och mat
Men ändå hänger frågan om varför är jag här längst där bak
Ingen kan tro att varje människa har sin uppgift i detta livet
För ibland kan man verkligen säga titta hur det har blivit

Att vakna upp till en morgon med andra ögon och se allt det fina
Men tyvärr så är det ju så att vi roffar åt oss och jordens resurser
börjar att sina
En livslust är en krydda och kan naturligtvis ta lite av eller mycket
Men vi människor nöjer oss inte med det lilla nej vi vill ha det största
stycket

Ja vet man lever inte endast av bröd men man behöver inte allt
på jorden
Att vara ödmjuk, ge istället för ta ,hjälpa varandra att man ta till
sig de orden
Kan man se varandra som en resurs och sträcka ut sina händer
Det är en sak man borde ta till sig i alla världens länder


Mr G





Fri vers av Mr G
Läst 235 gånger
Publicerad 2006-12-29 21:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G