Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
AVUNDSJUKA ÄR EN SVÅRBEHANDLAD \"SJUKDOM\"


AVUNDSJUKA

AVUNDSJUKA



Avundsjuka är en farsot som man inte kan bemästra alls
Det är svårt att känna något man vill bara skrika ut för full hals
Många intalar sig att jag har inte denna vanliga svaghet
Det är inte riktigt sant det är ju det vi alla så innerligt vet

Kunde inte just jag få vad den andra människan har
Varför får jag inget är det inte min tur det som är kvar
Min lilla vinst är väl inget att tala om de fick ju mera
Jag fick ju bara en, jag såg att de fick, ja, ändå flera


Jag har mat för dagen tak över huvudet och är ganska frisk
Ingen revolution inom det närmsta så det är ingen risk
Men visst kan avundsjuka smitta av sig och kan bli förödande
Så denna farsot borde bekämpas med empati så glödande

Man är inte nöjd med det man har fått utan man vill ha allt
Vinner man något som är varmt vill man ha något som är kallt
Så det egentligen inte vinsten i sig som är något av riktigt värde
Utan tron på att jag fick mycket mer än de, då är ingen fara på färde


Mr G






Fri vers av Mr G
Läst 193 gånger
Publicerad 2006-12-30 11:57



Bookmark and Share


    Josse G
Du beskriver avundsjuka precis som jag tycker.
Avundsjuka en sjukdom, typ

JossG
2007-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G