Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
FALSKHET ÄR OCH FÖRBLI ETT ONT ORD


FALSKHET

FALSKHET



Den värld vi lever i är fylld av falskhet och förljugenhet
Men man måste också ta fram att allt detta är inte i majoritet
Vi människor har två sidor, men vi utnyttjar bara den som man
kan vinna på
Så tar man fram det positiva, när man egentligen skulle stå i
en skamvrå

Om man både har titel och talang har man ju lätt att ta sig fram
Medan andra får slita och kanske hamnar i ett Amsprogram
Finns det ingen rättvisa i den här världen, är vi inte alls lika
Det fodras kryphål och en känsla att vara uppfinningsrika

Har vi då helt tappat konceptet, går allt ut på att tjäna pengar
Det instrumentet är fullt av kärleken till sina hjärtesträngar
Här borde det vara en revolution på att kärleken är störst
Men visst finns det ljusglimtar, det är väl en riktig stor tröst

Vad tjänar man på att sälja ut sin själ och riktigt köra över folk
Att istället vara till nytta och ta sig fram som empatins tolk
Falskhet är något vi borde utrota och förskona oss ifrån detta
Så jorden kunde bli det paradis, det vi alla vill återupprätta



Mr G










Fri vers av Mr G
Läst 298 gånger
Publicerad 2006-12-30 12:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G