Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi borde kunna se varandras förtjänster


STRÖ ROSOR INTE RIS


STRÖ ROSOR INTE RIS


När ska någon vakna upp och se vad vi människor har förstört
Vi har aldrig kunnat se att tillgångarna tar slut, är det nu kört
Hoppet är det sista som lämnar människan och visst kan man tro
Behöver vi alla dessa saker, räcker inte dagligt bröd och någonstans
att bo

Jag vet att man lever inte endast av bröd, men borde vi inte
besinna oss
Att farten är för hög och att vi utarmar allt, här borde det finnas en bromskloss
Ju längre och längre vi håller på, kommer jorden till sist att gå under
Men borde prioritera kärleken istället och alla dessa fina ljuva stunder

En vacker soluppgång är mumma för själen likaväl allt som är gott
Det klart att människans behov är många i båda stort och smått
Men visst kunde vi klara oss på mindre materiella saker på jorden
Att komma varandra närmare, kanske slösa med kärleksorden

Vår värld är den enda vi har och se vad vi har gjort mot detta paradis
Det har ju gått så många år, man borde strö rosor inte ris
Men jag tror att den dag kommer när vi alla står på ruinens brant
Då får vi nog uppleva detta som vi aldrig trodde skulle bli sant


Mr G








Fri vers av Mr G
Läst 206 gånger
Publicerad 2006-12-30 17:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G